IMG 20191123 WA0007Guus Wilcke & Robert Franke Matchplay Dubbel Kampioenen 2019

 

Wat een mooi golf jaar is 2019 geweest en ook nu kan er nog prima gegolfd worden.

Afgelopen zaterdag 23 november werd de finale van de Matchplay dubbels op een sportieve manier uitgevochten op de baan in de Beemster. 

 

Beide koppels hadden al mooie wedstrijden gehad en waren ook in de finale aan elkaar gewaagd.

De route van Ron Hölzel en Piet Sikkenk ging via winst in de eerste ronde, een bye in de tweede waarna de duo's Van der Meulen/Kehrer en Kenter/Faas er aan moesten geloven om in de finale te geraken.

Wilcke en Franke hadden juist een bye in de eerste ronde, maar de tweede ronde maakte veel goed. Tegen het duo Saarloos/Streefkerk werd een mooie ronde gespeeld, die in de zomer avond zo lang doorging dat er op de dag er na doorgespeeld moest worden in verband met invallende duisternis. Dit voor slechts 3 holes, maar dan heb je nog wat aan je dag zullen we maar zeggen.

 

De Partij er na tegen Richard Schoof en Aart Koning was er ook weer 1 uit de boeken waarbij een playoff nodig was om het uiteindelijk te beslissen, hole 19 viel de beslissing. (Na 5 down geweest te zijn na 6 holes...)

Door dat we al zo ver in het jaar waren, moest de halve finale over slechts 9 holes gelopen worden(handicart mocht niet meer  de baan in), zaak dus om meteen scherp te zijn, wat ons in de vorige wedstrijden niet altijd lukte.

Gelukkig nu wel en na 7 holes mochten we Joop van Vuure en Ad Koopman een hand geven.

 

De finale was zeker een spannende wedstrijd, waarbij we echt aan elkaar waren gewaagd maar er ook een leuke en sportieve sfeer was. Toen Piet Sikkenk bijvoorbeeld op hole 6 van ruim buiten de green een birdie wist te maken, was er ook van ons een dik verdiende felicitatie.  Het weer was zeer wisselend, de gehele ronde een koude oostenwind, die ook af en toe wat draaide, waardoor we op hole 4 zelfs geen van allen de green wisten te halen, ondanks een club meer voor ons allen. 

 

 

Pas na 17 holes wisten wij voor het eerst 1 up te komen en konden we het dus beslissen op 18, wat ook nodig was want het werd al aardig donker. Helaas.... Guus en ik hadden geen beste ballen en Ron was zeer scherp. Toch naar hole 19 dus, want na 18 holes was het all square! 

In het bijna donker hadden we allemaal 2 slagen nodig om naar de green te gaan. 

Daar wist Guus het bijna onmogelijke te doen en maakte par door een put van een meter of 8 te holen!

De andere lukte dit niet, dus de winst was binnen.

 

Piet en Ron dank voor de zeer leuke ronde, organisatie voor een mooi toernooi! 

Kijk nu al uit naar de volgende editie.

 

Groet, Robert Franke

IMG 20191123 WA0007IMG 20191123 WA0007