IMG 20191126 WA0000De Wijnwedstrijd

 

De dinsdag Clubdagwedstrijden, die op zich al erg gezellig zijn, kennen naast de fantastische eindwedstrijden zoals de Rydercup en de Combi cup, ook nog een aantal

"specials", echte gezelligheidswedstrijden met een leuke nazit.

 

Deze keer was het de wijnwedstrijd, vorig jaar begonnen als de Beaujolais primeur wedstrijd, maar dit jaar door omstandigheden gepland vóór de datum van het uitkomen van de Beaujolais primeur en door weer andere omstandigheden toch uitgesteld tot ná die datum. Afijn de (prima) wijn was al ingekocht, dus de echte Beaujolais primeur is ingezet als prijs voor de winnaars.

 

Ondanks wat probleempjes met een missende startlijst, is de indeling in gelijkwaardige teams door de organisatie met wat improvisatie weer tot een zeer goed einde gebracht en werd ook deze special een succes, mede door de fantastische inzet van José die de fles wijn en het kaasplankje per flight had geregeld.

Jammer dat bij deze editie een shotgun start niet mogelijk was, zodat niet iedereen tegelijk binnen kwam, maar geloof mij niemand was vertrokken voor de prijsuitreiking!

 

Leuke van deze specials is dat er als team wordt gespeeld in een Bestball wedstrijd. Ieder teamlid moet daarbij een minimaal aantal afslagen voor zijn\haar rekening nemen waardoor er ook tactiek bij komt kijken. Dit geeft echter ook de mogelijkheid om risico te nemen als één van jouw teamgenoten al goed ligt. Dan kan je dus toch met een houtje voor de green gaan op hole 7 of voor een bal over de sloot waar je dat normaal niet zou doen en dat soort leuke uitdagingen, kost je wel wat meer ballen dan tijdens een normale ronde, maar je leert ook wat je wel (of toch niet) kan.

 

Ik had geluk deel uit te maken van een geweldig team (Ger Heijt, Louwrens Abercrombie, Liesbeth Huijsman en ondergetekende) waarin iedereen een belangrijke bijdrage heeft geleverd voor de uiteindelijke winst, we gingen de 18 holes rond in level-par met maar liefst 5 birdies, iets wat geen van ons solo gelukt zou zijn.

Als prijs kregen we ieder een fles échte Beaujolais primeur en die smaakte prima, maar eerlijk gezegd was de wijn tijdens de nazit toch lekkerder.

 

Ik kijk al weer uit naar de volgende special de “Snert”-wedstrijd (waarschijnlijk in Januari).

Nu houd ik zelf niet van Snert, maar de ervaring leert dat er voor een prima alternatief wordt gezorgd en zo niet, ook prima, deze wedstrijden zijn gewoon te leuk om niet mee te doen!

 

Ron Hölzel

IMG 20191126 WA0002