IMG 20191130 WA0009Frisse en Zonnige editie Speculaas toernooi 

 

Zaterdag 30 november was het tijd voor het jaarlijkse Speculaas toernooi en zelfs het weerbericht beloofde veel goeds voor de in grote getale aanwezige golfers.

Maar liefst 41 enthousiaste golfers waren afgekomen op een mooie ronde golfen, of ze waren er omdat er een mooie traktatie aan het einde was beloofd... Laten we het maar op het golfen houden.

 

Het zonnetje scheen al vroeg en de baan lag er mooi bij, het had van de week veel geregend maar door de nachtvorst was alles toch weer wat steviger geworden. Voor ons als eerste flight om 09.30 waren de greens nog flink uitdagend, geheel bedekt door een mooi wit laagje vorst.

 

De eerste flight bestond uit Joop van Vuure, AndrĂ© van der Woude, Matthijs Franke en Robert Franke,een mooi gemĂȘleerd gezelschap waarin de jongste 15 jaar is en de oudste... met pensioen is.  Dat maakt golfen denk ik ook zo leuk, dat alle leeftijden en niveaus prima met elkaar kunnen lopen een fijne paar uur kunnen hebben.

 

We begonnen meteen met een mooie par, dus de toon was gezet. En dit bleef eigenlijk zo door gaan, met een beetje gokken en tactiek bepalen welke afslag je zou pakken (van ieder moesten er minimaal 2 afslagen gebruikt worden) haalden we ook op 2 en 3 een mooi par.

 

Op 4 zouden we de afslag gebruiken van Andre, die was aan de beurt, maar ja... als Matthijs hem dan 2 meter van de vlag slaat, wat moet je dan. Birdie was het gevolg.

Helaas waren we die slag op hole 5 meteen weer kwijt.

Hole 6 een par, gevolgd door een mooie hole 7. Fam Franke was daar op dreef, Matthijs sloeg de bal net voor de rechter bunker waarna ik de bal net over de green heen sloeg. Joop maakte vervolgens  bijna de birdie, met als gevolg weer een easy par.

Hole 8 en 9 wederom het zelfde, 2 keer een par.

Waardoor we na hcp verrekening op een netto score van 19 punten uitkwamen. 1 team wist 20 punten te halen, 3 teams 21 punten en 2x 22. Minste score was evengoed maar 26 slagen, dus er was goed gelopen door iedereen.

 

Heb vaak gehoord, dat we deze spelvorm echt wel vaker kunnen doen. Net voor kerst is er voor iedereen weer een gelegenheid, waar ook iets dergelijks wordt georganiseerd, gevolgd door een mooi diner. 

 

Voor nu wil ik de organisatie bedanken, Joop, Rinie en Arnold voor het aanjagen van alle events en tot een volgende keer en Jaap Muts voor de foto's.

 

Namens het gehele team bedankt!

 

Robert Franke

IMG 20191130 WA0005

IMG 20191130 WA0008IMG 20191130 WA0008