Wilcke en Franke pakken ook Best Ball Strokeplay

 

Zaterdag 14 december was het dan eindelijk tijd voor de finale Best Ball Strokeplay.Ik zeg eindelijk omdat er soms wel veel tijd zat tussen de verschillende wedstrijden.

Maar dat neemt niet weg dat zowel Guus Wilcke en ik, als ook Louwrens Abercrombie en Rinie Scheele er helemaal klaar voor waren en met veel plezier aan de start stonden.

 

Wat ook aanwezig was…. De wind, die zeer hard uit het westen over de weilanden heen kwam en behoorlijk wat vroeg van ons qua spel. Maar goed, dat maakte het alleen maar leuker, wie gaat het beste met de omstandigheden om.

 

De handicaps waren vrij dicht bij elkaar in de buurt dus het beloofde een spannende middag te worden. En dat klopte, na 4 holes stonden we geheel gelijk, met beide 3 parren en 1 bogey.

Vanaf hole 5 begon de trein Wilcke/Franke te draaien en met de wind schuin in de rug werden grote afstanden behaald op 5, waardoor we een mooie par konden noteren tegen een 6 van Abercrombie/Scheele. Dit werd gevolgd door 2 birdies op 6 en 7!

Na beiden 4 parren gemaakt te hebben wisten Rinie en Louwrens weer wat terug te doen en hoe, een mooie birdie  3 op 12 en een bogey voor ons, dus meteen 2 slagen in gelopen.

Na weer een par wisten wij ook op 14 de par te maken tegen een bogey van onze tegenstanders. Daar bovenop kwam nog een birdie op 15 en het verschil leek definitief gemaakt.

Ondanks een dubbel voor ons op 17 gingen we vol vertrouwen de 18e hole op. Inmiddels was het ook al 2 holes zeer hard aan het regenen, wat het inclusief de wind niet veel makkelijker maakte.

De tweede slag van zowel Guus als mij lag netjes voor de ingang van de green, tegen 2 waterballen van Louwrens en Rinie. De strijd was gestreden.

 

Met een score van 66 tegen 69 was het een mooie wedstrijd die we ook met veel plezier hebben gelopen.  Dank allen voor het organiseren en als een ieder volgend jaar wat sneller met de wedstrijden is, kunnen we dit ook volgend jaar afronden als het weer nog enigszins zomers is.

 

Robert Franke

 

De Singlefinale 

Ladderprijs

 

Werd gespeeld tussen John Flannagan en Ron Hölzel.

Wij hadden beter weer uitgezocht dan de heren van de best-ball finale.

 

De halve finale tussen Ron en Guus Wilcke was al in oktober gespeeld, in November won John van Fred Kerkvliet, maar de finale liet door een blessure van John even op zich wachten. Afgelopen maandag  16 december was het zo ver.

Helaas was John door gebrek aan ritme na de blessure en vermoeidheid niet in zijn gebruikelijke vorm.  Aan het eind van de 1e ronde wist John nog knap terug te komen van 4down naar 2 down bij de turn, maar vanaf hole 12 was de koek op. Ook van een mindere afslag van Ron op hole 14 wist John niet meer te profiteren; hij maakte zelf ook een mindere afslag en had de 2e ronde geen slag meer mee op deze hole, uiteindelijk werd de hole gehalved en was de strijd gestreden.

 

Er komt vast nog wel een rematch volgend jaar John, tijdens de Ryder Cup of Matchplaykampioenschappen op een zomerse baan, ik kijk er naar uit!

 

Ron Hölzel