Het systeem OGS is nu een paar maanden in gebruik en de meesten van u zijn er inmiddels al aardig aan gewend.

Als handicapcommissie hebben wij er ook aan moeten wennen. Voorheen gingen wij regelmatig naar de club om kaarten in te voeren etc.
Nu kunnen wij dat gewoon thuis doen en dat doen we bij toerbeurt.
Handig maar het heeft ook zijn mindere kanten - men wist ons meestal wel te vinden als we in de bestuurskamer zaten en dan was een vraag makkelijk gesteld.

 

Qualifying kaarten

Er zijn al aardig wat leden die regelmatig een Qualifying kaart op de zuil aanmelden en de scores op de zuil of thuis invoeren.

Toch gaat het nog niet altijd van een leien dakje, zo zien we bijvoorbeeld dat men zich wel aanmeldt bij de zuil en aangeeft dat men een Q kaart gaat lopen maar vult na afloop de scores niet in. Het gevolg hiervan is dat de handicap hierdoor automatisch met 0,1 of 0,2 verhoogd wordt.
Bij navraag blijkt dan dat het bijv. niet de bedoeling was om een Q kaart te lopen maar dat men dit verkeerd had aangegeven.
In dat geval had men bij het invoeren van de scores er een oefenronde van kunnen maken i.p.v. een Q kaart.
Of men vergeet de scores in te vullen, dit moet namelijk wel binnen 3 dagen na gespeelde ronde (bij de Beemster).
In dat geval wordt automatisch de handicap met 0,1 of 0,2 verhoogd. U kunt dit zien bij uw persoonlijke scorekaarten, er staat dan bij "slagen" NR (No Return).
Voor buitenbanen heeft men 30 dagen de tijd.

Wat ook vaak voorkomt… . dat bij het invullen van de scorekaart op de computer de datum van de gespeelde ronde vergeet aan te passen. Standaard staat er namelijk de huidige datum. Deze datum moet worden gewijzigd in de datum van de gelopen ronde. Dit om te voorkomen dat er 2 wedstrijden op 1 dag op dezelfde baan als gespeeld staan wat zoals iedereen weet niet mag.

En voor wat het invoeren van de scores betreft.. bij de Beemster kan bij een 9 holes ronde alleen over de 1e 9 holes worden gespeeld (de baan bestaat maar uit 9 holes) dus de scores moeten ook daar op de kaart worden ingevuld. Een uitzondering hierop is een ronde via de golftour.

Ook blijven regelmatig kaarten openstaan van leden die meegedaan hebben aan de golftour. Het zijn Qualifying kaarten en het is de bedoeling dat deze scores door de leden zelf ingevoerd worden. Bij een wedstrijd op de Beemster worden deze kaarten nu door de wedstrijdleiding aangemeld maar er wordt verwacht dat men zelf de scores invoert. Wanneer men de scores niet binnen 3 dagen heeft ingevoerd dan wordt na 3 dagen de handicap automatisch met 0,1 of 0,2 verhoogd (vanaf handicap 36).
Bij wedstrijden op de andere banen dient men de scores ook zelf in te voeren.

Samengevat zijn dit de punten die wat aandacht verdienen:

  • heeft u zich op de zuil aangemeld voor een Q kaart, vul dan ook op tijd de scores in (binnen 3 dagen bij een ronde op de Beemster. Bij alle andere banen binnen 30 dagen)
  • let op de in te vullen datum van de gespeelde ronde
  • als u 9 holes speelt bij de Beemster dan is dit altijd de 1e 9. De 2e 9 geldt alleen bij een ronde van 18 holes. (Uitzondering hierop is een wedstrijd van de golftour)
  • heeft u meegedaan aan de golftour vergeet dan niet de scores in te voeren, zowel van de gelopen ronde bij de Beemster als op de andere banen.
  • is er iets niet duidelijk, heeft u een vraag, of heeft u iets fout gedaan dan verzoeken wij u een mailtje te sturen aan de handicapcommissie, emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij helpen u graag.


De handicapcommissie