11.buffetIn de vroege ochtend van Tweede Pinksterdag werd er gestart met 24 deelnemers (geen afzeggers!) voor de Pinksterbrunchwedstrijd. Het vroege opstaan valt niet mee maar het blijft toch iedere keer weer heel bijzonder om zo vroeg over de baan te kunnen lopen! Na de wedstrijd en de prijsuitreiking (het was toen pas 11.00 uur) kon iedereen zich tegoed doen aan de overheerlijke brunch van Harry en zijn team!

 

Onderstaand het verslag van één deelnemer van het winnende team.

 

Anja:
We moesten vroeg uit de veren want om 06.30 uur was de shotgun start van de Texas Scramble Duowedstrijd.
Onze flight bestond uit Ron Hölzel/Anja Witteveen en Marian/Jan de Vries. Met een beetje dollen, afleiden en opmerkingen over en weer werd de wedstrijddruk zo nu en dan, vooral door de heren, opgevoerd. Gelukkig konden de dames de lange misslagen van de heren compenseren, maar ging het putten om en om goed. Er werd echter vooral als team gespeeld en dat is toch een voordeel. Ook moest er van ieder teamlid 8x de afslag gekozen worden met 2 vrije keuzes. Op hole 4 ging het even helemaal fout en moesten er zoveel slagen gemaakt worden dat beide teams een streep konden noteren. Hoe moeilijk is hole 4?
Ha Ha ! Gelukkig deden Jan en Marian vrolijk met ons mee (of wij met hun) als het even mis ging. Vol goede moed gingen we verder en sleepten op iedere hole puntjes binnen. We waren aan elkaar gewaagd. Na 7 holes bleken wij al 6x mijn afslag gebruikt te hebben, dus Ron moest aan de bak en deed onder hoge druk wat er van hem werd verwacht zodat de afslagen weer in evenwicht kwamen. Zo nu en dan klonk er gejuich, gelach of applaus door de stilte van de ochtend als er goed werd geslagen of geput. Dit bleek achteraf te komen door de vele birdies, 1 ervan door ons team, en zelfs een eagle op hole 9 door team Rick Teunissen/Gerie Nat. Zo rond 11 uur waren alle flights weer binnen, kon de wedstrijdleiding de kaarten controleren en overgaan tot de prijs-uitreiking.
De 3e prijs was voor de heren Ad Koopman/Dirk Jan Nat (54 punten). De dames Edith Arissen/Nine Baron werden uiteindelijk 2e (55 punten) en de winnaars waren Ron Hölzel/Anja Witteveen (ook 55 punten). De computer moest eraan te pas komen om de winnaars te bepalen (regel 9.6.3.1.). Ron en ik waren zo verbaasd dat we, toen we onze prijs in ontvangst namen, helemaal vergaten om onze mede flightgenoten en de organisatie te bedanken. Maar dat kwam ook omdat het buffet van Harry er zo smakelijk uitzag en we allemaal wel trek hadden. Het was weer een geslaagde wedstrijd en een gezellige ochtend! Dank aan de wedstrijdleiding Peter Stiphout en René Witteveen, Harry’s keukenbrigade en vooral aan Ruby Streefkerk, die met een stralend humeur ons allemaal rond 06.00 uur welkom heette.
Anja Witteveen (Ron Hölzel)