Ladder1

Op 11 november, na de wintercompetitie, heeft John Flanagan aan de winnaar van de Matchplay finale 2017 (laddercompetitie) Ron Hölzel de felbegeerde wisselbeker uitgereikt met daarbij een herinnering voor in zijn eigen prijzenkast. Ook had de runner-up Rick Teunissen een mooie fles wijn voor de winnaar meegenomen. De prijswinnaar bedankte alle spelers en gaf aan dat hij volgend jaar zeker weer een poging zal wagen!

 

prijsuitreiking ladder

 

Onderstaand het verslag van de finale en alle uitslagen over 2017.

 

Op vrijdag 13 oktober is de Matchplay finale 2017 (laddercompetitie) gespeeld tussen Ron Hölzel en Rick Teunissen.


De beide mannen hadden diverse favorieten al uitgeschakeld en waren geconcentreerd aan de start van de finale gekomen.
Ron was al heet en bezweet door zijn warming up, Rick had dat iets rustiger aangepakt en kwam fris en fruitig bij de 1e tee aan.

 

De beide caddies (Willem Wijnand en ondergetekende) maakten wat afspraken met de spelers en na de toss van caddie Willem was Ron de eerste die af mocht slaan. Na het maken van de foto's gingen de mannen van start;

 

Hole 1, Er stond een stevige wind die dag wat op een enkele hole toch ook een lastige tegenstander bleek te zijn. Ron was de winnaar van hole 1 met een birdie. Op de 2e hole was Ron wederom de winnaar met een par. Ron en ook Rick waren super geconcentreerd aan hun 18 holes begonnen. Rick won hole 3 met een par. Het niveau van de spelers leek met elke slag beter te worden. Hole 4 weer voor Ron met een birdie. Hole 5 voor Rick met een bogey. Hole 6 square met par. Hole 7 square door een mooie 2e slag naar het "eiland" van Ron. Hole 8 square en hole 9 square alles in par.
Ron won daardoor uiteindelijk de eerste 9 holes met een 2 boven de baan gespeelde ronde en toch maar 1 up geëindigd, want Rick gaf niet veel toe.
Na de crossover werd het verschil opeens groter, beide spelers hadden iets meer afzwaaiers en out of bounds’ en bij de 2e passage op hole 5 was alles ineens beslist!
Ron kwam na hole 5 uit op een 5 up stand en was zoals de regels vertellen 5 up and 4.
Op naar het clubhuis voor de nazit en nabespreking.

 

Ron gefeliciteerd! Als je de laatste wedstrijd wint ben je winnaar van het
Club Matchplay Kampioenschap 2017.

 

Jaap Muts

Voor alle uitslagen over 2017 klik hier!

 Ladder2