ngf2017

In het najaar van 2016 werd duidelijk dat er genoeg animo was om weer met 7 teams in de NGF competitie in april 2017 te gaan starten.
De meeste teams bestonden uit 7 deelnemers, die bij toerbeurt de wedstrijden speelden. Bij aanvang van de competitie zijn er altijd tegenvallers zoals blessures zodat er flink gepland moest worden om compleet (met zes man per team ) de wedstrijd in te gaan. Maar alle teams zijn gestart in april.

De indeling vanuit de NGF is willekeurig, betreft plaats en provincie. Er zijn teams die in de kop van Noord Holland waren ingedeeld, maar ook teams die uitwaaierden naar Zuid-holland en Flevoland.
Het betekent dan voor veel deelnemers dat er kon worden gespeeld op golfbanen waar men normaal nooit speelt. Dit is het leuke aspect van het meedoen aan de NGF competitie.

Half april waren de speelsterkten duidelijk en werden onderling al druk prognoses gemaakt. En na de 4 speeldagen was de stand duidelijk.
Er zijn tientallen redenen gebruikt om het succes of de pech te verklaren, kortom door alle deelnemers is er veel avontuur beleefd.

Voor de nieuwsgierigen onder ons, hier de eindrangschikking van de teams:
Het 1e heren team (27 holes) was te zwaar ingedeeld en zijn gedegradeerd en spelen volgend jaar in de 5e klasse maar zij hebben beloofd dan sterk terug te zullen komen!
Het 2e heren team (27 holes) heeft zelfs een wedstrijd gewonnen en blijft dus gewoon in de 5e klasse spelen.
De twee dames seniorenteams zijn beiden in de middenmoot geëindigd, knap gespeeld door de dames. Zij blijven spelen in de 2e klasse.
Dan de heren seniorenteams:
Het 3e heren seniorenteam moest aantreden op de laatste uitgestelde speeldag tegen de mede degradatie kandidaat Ooghduyne. Onze heren wonnen deze wedstrijd en zijn behouden gebleven voor de 3e klasse.
Het 2e heren seniorenteam bestaat al jaren uit dezelfde mannen, maar hadden dit jaar de pech heel sterke tegenstanders te hebben. Helaas werden alle wedstrijden verloren. Het 2e team zal volgend jaar spelen in de 4e klasse.
En last but not least, het 1e heren seniorenteam:
Dit team is 3 jaar geleden met de huidige samenstelling de competitie ingegaan, in dat zelfde jaar zijn zij direct gepromoveerd, het jaar daarop weer als eerste geëindigd en dus kampioen en naar de 2e klasse gegaan. In april 2016 was er veel spanning, over hoe gaan ze het dit jaar doen in de 2e klasse.
En u raadt het al, er werd weer een kampioenschap behaald.
Het afgelopen jaar, met veel training en veel lessen van onze pro hebben zij het uiterste gedaan om in de 1e klasse te overleven en er is zo hard getraind dat het team zelfs als eerste eindigde na 4 wedstrijden.
Op 19 mei werd de promotie wedstrijd gespeeld die echter net aan verloren werd dus spelen zij volgend jaar weer in de 1e klasse.

Kortom voor alle deelnemers aan de competitie is 2017 weer een hele ervaring geweest en we kijken uit naar 2018.

Tot slot kunnen wij vaststellen dat mede door Harry en zijn team achter de bar elke gastheer/gastvrouwdag een succes is geweest, alles was tot in de puntjes verzorgd.

De NGF coördinator

 

Wim Maas