prijzen tafelOp Zondag 25 juni 2017 is het jaarlijkse toernooi voor de Stichting Handicart gespeeld.

Rond 12:00 uur druppelden de 34 deelnemers die zich ingeschreven hadden langzaam binnen.
Onder genot van een kopje koffie en wat lekkers werden de rekenformules losgelaten op de ballenbak. Hoeveel ballen zitten er in, 1267 of 108 ? Nee het waren er 473. John Martens zat er dicht bij met 480. John mag een gratis les nemen bij onze Pro Jeffrey Meijer.
De wedstrijdleiding gaf uitleg over het te spelen spel; longest drive en neary heren en dames en de inzet van de mulligans. Iedere speler kreeg de opdracht om zijn of haar bunkerslagen te noteren.
Omstreeks 12:45 uur werden de spelers de baan ingestuurd. Klokslag 13:00 uur werd het startsein gegeven. Het was goed golfweer, bewolkt en een beetje dreigend maar op een paar druppels na bleef het droog en daarbij een stevig windje. Dus eigenlijk fantastisch golfweer.

 

De stemmen werden gedragen door de wind, Fore en veel gejuich op de diverse holes. Met voor deze dag een hoogtepunt op hole 6/15. Simone Snijder sloeg een Hole-in-one. Dit feit is zelfs door de wedstrijdleiding vastgelegd!
Rond 17:00 uur kwamen de spelers, iedereen moe maar voldaan, binnen. Onder het genot van een drankje werden de scorekaarten nog even goed nagekeken en ingeleverd.

 

De wedstrijdcommissie had het druk met het invoeren van alle kaarten en het tellen van de opbrengst.
Winnaar is geworden Barry van der Veen, met een geweldig aantal van 40 stableford punten.
De Longest Drive is geslagen door Ron Hölzel (heren ) en Simone Snijder (dames ).
De Neary’s waren voor Rene Witteveen (heren) en Simone Snijder (dames). Zij sloeg een Hole-in-one en nearer kan niet! De Bunkerprijs, een geweldig strandsetje, werd gewonnen door Ton Kenter.

Ook deze keer waren de wedstrijdkaarten verbonden aan de prijzen.


Dankzij de vele sponsors was er voor iedereen een prijs(je).
Vanaf deze plaats dank aan de sponsoren, die dit alles mogelijk hebben gemaakt:
Kavel II: Golfbaan, Eten en drinken, Golfschool, Golfshop, Golfclub, uit Purmerend Natuur Slagerij Koeman, Vishandel Sier en Jonk, Bakkerij de Duivekater, Vivant van Oostrom, Cosmo Kappers en restaurant Oudejans uit de Rijp. En natuurlijk ook alle deelnemers, het NGF -team senioren 3 , Joop van Vuure , Pieter Engels, Wilma en Klaas Busker en Maudy en Wim Maas dank voor hun bijdrage.

 

De totale opbrengst van de wedstrijd aan inleggelden, aankoop mulligans, ballen raden en donaties bedroeg
                                                                  € 850,00


Dit mooie bedrag is inmiddels overgemaakt naar de Stichting Handicart ten behoeve van de handicarts van Kavel II.

 

Als consul van de Stichting Handicart bedank ik iedereen voor zijn bijdrage en aanwezigheid op deze dag, het geeft een goed gevoel dat veel leden de Stichting Handicart ondersteunen. Hierdoor is het mogelijk dat mindervalide golfers op deze golfbaan gebruik kunnen maken van de handicarts.

Verder wil ik graag Jeannette van Dijk, Els Stiphout, Peter Stiphout en Marian de Vries bedanken voor hun inzet, hierdoor is deze dag in alle opzichten geslaagd te noemen.

 

Ondertussen hadden Harry en zijn crew het buffet klaar gezet en konden we aan tafel gaan om te genieten van het heerlijke buffet.

 

Jan de Vries

Handicart Consul Golfclub Kavel II Beemster


Voor het verslag van de Hole-in-one speler klik hier

Collage2