HA1Het seizoen werd op 18 april gestart met 35 spelers, waarvan een 15-tal met een handicap van 36.0 of hoger. De overige spelers waren veelal "gepromoveerden" uit de vorige seizoenen en zij waren bereid om als marker op te treden voor de hogere Hcp'ers. Daarbij werden deze spelers door hen ook begeleid in het naleven van de regels, het invullen van de Q-kaarten en het juist toepassen van het Stableford-systeem. De wedstrijden werden gespeeld in de categorieën 1 (54 - 35.5) en 2 (35.4 - 0.0) met gemiddeld 33 spelers per avond. Vanaf de eerste avond heerste er een prima sfeer tussen alle spelers, zowel door de baan als op hole 19.

Iedere avond werd de regelkennis van de deelnemers na de wedstrijd ook nog eens door de wedstrijdleiding getest, door het laten beantwoorden van een viertal regelkennis vragen. Dit leverde vaak stevige discussies op tussen de flightgenoten en ook eensgezindheid bij het al dan niet gezamenlijk, ook al dan niet goed beantwoorden van de vragen. Nadat de wedstrijduitslag was bekend gemaakt werden de oplossingen van de vragen besproken door de wedstrijdleiding. Dit was vaak een bevestiging van de regelkennis maar vaak toch ook een aanleiding om maar weer eens de boeken in te duiken. Door veel deelnemers werd na de wekelijks gespeelde ronde genoten van de wekelijkse daghap die werd geserveerd door chef Harry en de overige "bemanning" van restaurant Kavel II Eten & Drinken, waarbij steeds gekozen kon worden uit twee heerlijke gerechten.

 

Maandbeker
Gedurende het seizoen werd vier keer de Maandbeker wedstrijd gespeeld. Een 18 holes wedstrijd om de spelers in categorie 1 daar ook kennis mee te laten maken. De overall-uitslag van de vier wedstrijden was uiteindelijk:
1. Peter Streefkerk,
2. Nine Baron
3. Ruud Baron

 

Slotavond
Voor de slotavond van het seizoen was als wedstrijdvorm Texas Scramble (Strokeplay netto) gekozen met shotgun-start, waar 39 spelers voor hadden ingeschreven. Onder prima weersomstandigheden werd om 17:00 uur met 10 teams gestart. Na een vlot verlopen wedstrijd evalueerden de spelers op hole 19 uitgebreid de afgelopen verrichtingen waarbij de bediening door de altijd vriendelijke staf van het restaurant voor een prima sfeer zorgde. Door het in OGS invoeren van alle teamresultaten werden de eerste drie teams met ieder 23 netto score in de juiste volgorde geplaatst,de uitslag was:

1e plaats: Team #3 - Piet Oldenburg, Willem Duijn, Joke Scheele, Willy Roemer
2e plaats: Team #4 - Henk Krook, Loek de Ruijter, Jan Neefkes, Piet Simmers
3e plaats: Team #9 - Joop van Vuure, Simone Snijder, John Martens, Ria Visser

 

Seizoen 2017
Gedurende het seizoen werd voor diverse klassementen gespeeld, de regelkennisvragen, de neary's, de birdie's en de competitie voor beide categorieën. De winnaars zijn:

Regelkennisvragen : 1,2 en 3: Piet Simmers, Arnold van der Ven, Joke Simmers
Neary's : Ria Visser & René Witteveen
Birdie's : Simone Snijder & Frenk Saarloos

Competitie cat. 1 : 1e - Michiel van Meersbergen
2e - Gerard Schaap
3e - John Martens
Competitie cat. 2 : 1e - Frenk Saarloos
2e - Arnold van der Ven
3e - Peter Streefkerk

 

Met het uitreiken van een seizoensaandenken aan alle aanwezigen en de uitspraak "Over de uitslagen kan niet worden gecorrespondeerd" werd de prijsuitreiking afgesloten. Vervolgens werden door Marian Kout en Joke Scheele de commissieleden namens alle spelers bedankt voor hun inzet gedurende het hele seizoen met een flink stuk kaas en een Golfshop cadeaubon. Hierna werd het tijd voor het door chef Harry samengestelde en uitgebreide buffet. De koude en warme heerlijkheden werden door ieder veel eer aangedaan.

Aan het slot van het handicapavonden seizoen kijkt de commissie daar met veel plezier op terug. Een groot aantal spelers heeft zijn of haar handicap weten te verlagen en de Regelkennis is bij velen (weer) op peil. Diverse golfvriendschappen zijn ontstaan, de sfeer en onderlinge strijd was steeds plezierig om mee te maken. Er wordt door de commissieleden al weer uitgekeken naar het seizoen 2018.

 

Namens de handicapavond-commissie,
Marianne Ceulen / Jeannette van Dijk / Els & Peter Stiphout

 

HA2

HA3

HA4