Bal in bunker 1Hoe zat het ook alweer?

Het spelen van een verkeerde bal.

 

Sommige regels geven aanleiding voor vragen en dit is er één van.


Wat zeggen de golfregels?


Regel 15-3. Verkeerde bal

Indien een speler één of meer slagen doet naar een verkeerde bal krijgt hij twee strafslagen bij strokeplay en hij verliest de hole bij matchplay.
De speler moet zijn fout herstellen door de juiste bal te spelen. Als hij zijn fout niet herstelt voordat hij een afslag doet van de volgende afslagplaats of, in geval van de laatste hole van de ronde, niet voordat hij de green verlaat te kennen geeft dat hij zijn fout wil herstellen, wordt hij gediskwalificeerd.

Dit zijn zware straffen maar eenvoudig te vermijden door de bal te identificeren voordat de speler een slag doet naar de bal.

 

Regel 12. Zoeken naar en identificeren van de bal

De speler is verantwoordelijk voor het spelen van de juiste bal. Iedere speler behoort zijn bal te voorzien van een merkteken.
Indien een speler meent dat een stilliggende bal van hem is, maar hij kan hem niet identificeren (bijvoorbeeld doordat de bal onder het zand in de bunker ligt), mag de speler de bal zonder straf zoeken en opnemen indien hij de handelingen volgt zoals beschreven in de regels 12-1 en 12-2 (regelboekje).