OGS NGF

EEN HANDICAPSYSTEEM MET MINDER REGELS.

Om het handicapsysteem toegankelijker te maken zijn er met ingang van 1 januari 2018 enkele regels veranderd.


Hoe werkt het vanaf 2018?


Vanaf 2018 is het niet langer verplicht om een Qualifying kaart voorafgaand aan de ronde aan te vragen en te registreren. De mogelijkheid om te kiezen voor een oefenronde of een Q ronde is vervallen.
U meldt zich op de zuil aan voor een ronde met de knop “check-in teetime”
Daarna zijn er de volgende mogelijkheden:


Vooraf registratie qualifying ronde

 • Digitale kaart
  Als u de app Golf.nl gebruikt kunt u, indien uw marker deze app ook gebruikt, op hole 1 afspreken of u een Qualifying kaart gaat lopen waarna u uw beider gegevens hiervoor in de app invoert en de ronde aanvangt.
  Na de ronde moet u deze digitale scorekaart afronden, waarna deze door de marker nog moet worden goedgekeurd. Digitaal wordt de score verwerkt en eventueel uw handicap aangepast.

 

 • Fysieke kaart
  Als u geen gebruik maakt van de app Golf.nl dient u de fysieke scorekaart te gebruiken. Vóór aanvang van de ronde spreekt u met uw marker af of u een Qualifying ronde gaat lopen.
  Na de ronde moet uw marker, met vermelding van zijn/haar gegevens op de scorekaart, deze kaart goedkeuren door het plaatsen van zijn/haar handtekening. De behaalde scores moeten vervolgens worden ingevoerd in OGS op de zuil of via de computer.

 

 • De Marker
  De Marker is en blijft een verplicht onderdeel bij het spelen van een qualifying kaart. Mocht het zo zijn dat je een systeem hebt waarbij de marker nog niet digitaal kan "tekenen", dan is het noteren van de naam van de marker, zodat de handicapcommissie kan achterhalen wie de marker was, voor nu voldoende.

 • Gele sticker
  Vanaf 2018 is het plakken van de "gele sticker" op de scorekaart om aan te geven dat er een qualifying ronde wordt gelopen niet meer nodig.

 • Inleveren en bewaren van de scorekaart
  De fysieke scorekaart hoeft niet meer te worden ingeleverd als de scorekaart digitaal is ingevoerd. De digitale scorekaart is het bewijsstuk voor de kaart die gespeeld is. Bij twijfel kan de handicapcommissie contact opnemen met de betreffende speler en/of marker. De fysieke kaart dient in ieder geval te worden bewaard totdat deze door de Handicapcommissie in OGS is goedgekeurd.

 • Wedstrijden
  Voor wedstrijden kan alleen de fysieke scorekaart worden gebruikt. Door de wedstrijdleiding wordt bepaald, afhankelijk van de baanstatus of de spelvorm, of de wedstrijd Q is of niet.

 • Meerdere rondes 9-holes op een dag
  Het is toegestaan om meerdere 9-holes scores op één dag te registreren, mits deze geen onderdeel zijn van dezelfde 18-holes ronde (dit is een ronde van 18-holes aaneengesloten.). Denk hierbij aan twee keer 9 holes op verschillende banen of als er in de ochtend en in de middag 9 holes worden gespeeld op de zelfde baan.

 • OGS
  Door de wijzigingen in het Handicapsysteem zijn de knoppen op de zuil gewijzigd.
  Het voorafgaand aan de ronde een Q-kaart aanvragen en registreren in het OGS is niet meer mogelijk. De knoppen op de zuil om in te checken met of zonder qualifying kaart zijn verwijderd.
  Nieuw zijn de knoppen Invoeren Qualifying Kaart, Invoeren Oefenronde en Check-in Tee Time

zuil