baan.instuif

In aanvulling op de nieuwe ledenwedstrijd is er op 25 februari j.l. een instuif georganiseerd voor nieuwe leden door de Golfschool in samenwerking met de Golfclub.

Het doel is om nieuwe leden met de baan en mede clubleden te laten kennismaken. De nieuwe leden waren ingedeeld bij een ervaren lid waar zij terecht konden met al hun vragen!

Na een kort welkomstwoord van Jeffrey en Aart konden de flights de baan in.

Hieronder volgt het verslag van 2 enthousiaste deelnemers.

 

Een eerste kennismaking met het spelen van de 9 holes.
Zondag 25 februari, rond half 2 was het dan zover, de “V leden instuif” stond dikgedrukt in onze agenda’s. Een licht vriezende temperatuur, praktisch geen wind en een lekker zonnetje erbij; prima ingrediënten voor een paar uurtjes lekker gezond buiten zijn en onze nieuwe hobby in de praktijk brengen.
We zijn nu circa een week of 6 bezig met het volgen van de Handicap 54 Golf-cursus, en inmiddels toe aan een 1ste kennismaking met het echte werk; “de baan op”
Na een kop koffie en de 1ste kennismaking met de collega beginners, in totaal zo’n 20 spelers, mochten we als eersten de baan op, samen met onze buddy” Marian Kout”.
Daar stonden we dan met al onze geleerdheid van de “Handicap 54 Golf- cursus” in onze rugzak, en nu voor het eerst op de baan. Dat was toch wel even wennen.
De opzet van een ervaren speler te koppelen aan beginnende spelers is ons prima bevallen. Ondanks we in de boeken de diverse situaties wel hebben gelezen, blijkt dat je in de praktijk toch een betere beleving krijgt van de manier van het acteren in de verschillende praktijksituaties, en het oplossen van diverse probleemsituaties.
We hebben mogen ervaren dat je tijdens het spelen toch sneller dan verwacht op de verkeerde fairway uitkomt, veroorzaakt door een afzwaaier, het “Fore” signaal was dus ook al sneller dan verwacht aan de orde.
Een mooie bijkomstigheid dat we te maken hadden met zowel een bevroren baan als ook een bevroren sloot. Als beginners kunnen we mededelen dat vooral een bevroren sloot een fijne bijkomstigheid was.
Na zo’n 2,5 uur spelen hadden we de 9 holes afgerond. Vervolgens hebben we gezamenlijk onze ervaringen uitgewisseld onder het genot van een borrel en bittergarnituur in het restaurant, waarna we met een voldaan gevoel huiswaarts zijn gekeerd.
Alles bij elkaar een topmiddag gehad, heerlijk gespeeld, veel baanervaring opgedaan, Onze complimenten aan de organisatie en uiteraard aan Marian; Bedankt dat je deze twee groentjes onder je hoede wilde nemen.
Koos Bol en Marco Prins

 

coll.instuif