HandicartGolfend Nederland Solidair met Mindervalide Golfer.....
Heerlijk een dag golfen op een van de vele prachtige banen die Nederland rijk is. Wie een goede conditie heeft, speelt met gemak 18 Holes. Maar stel dat u wat moeilijker loopt en toch uw favoriete golfsport wilt beoefenen.


De solidariteit onder golfers heeft ruim 30 jaar geleden geleid tot een uniek Nederlands initiatief: Oprichting van de Stichting Handicart.
Met de toenemende vergrijzing groeit het aantal mindervalide golfers jaarlijks met 8 %. Er zijn op dit moment circa 21.000 mindervalide golfers met een Handicartpas die afhankelijk zijn van ongeveer 700 handicarts.


De Stichting zal, om voldoende handicarts te kunnen financieren afhankelijk zijn van golfend Nederland, dat solidair zal moeten zijn en blijven. De Stichting Handicart verkrijgt de benodigde gelden om Handicarts aan te schaffen uit donaties, giften en legaten. Het aantal donateurs is in de loop der jaren gestaag gegroeid naar ruim 33.000, het aantal vrijwilligers naar 250.


Gemiddeld doneert de golfer met een Handicartpas (die ook donateur is) jaarlijks € 50,-. De jaardonatie van een donateur, die geen Handicartpas heeft, bedraagt circa € 25,-.

Het is verheugend dat er zoveel donateurs en vrijwilligers inzien dat, door hun inzet en donaties, het belang van ons werk wordt onderkend. Daardoor kunnen mindervalide golfers tegen een geringe vergoeding gebruik maken van een Handicart.


Bij de golfclub Kavel II Beemster bedraagt deze vergoeding € 5,- per rondje van 9/18 Holes. Dat is € 4,- voor het gebruik en € 1,- vergoeding aan de exploitant. De werkelijke kosten bedragen € 10,-. Het verschil financiert de Stichting Handicart uit de gelden die ontvangen worden uit donaties, giften en extra inkomsten uit toernooien.
Bij onze golfclub zijn 2 handicarts van de Stichting Handicart geplaatst, de kosten hiervan zijn per kar € 1.500,- per jaar. Deze kosten worden grotendeels opgebracht door de leden van onze golfbaan. Dit gebeurt door het gebruik van de handicart door de leden die in het bezit van een Handicartpas (per rondje), donaties en de inkomsten van de Handicartwedstrijd.

 

Uit de registratie van de Stichting Handicart, blijkt dat binnen de Golfclub Kavel II Beemster 35 leden in het bezit zijn van een Handicartpas, welke ook donateurs zijn. Daarnaast zijn 44 leden aangemeld als donateur.

De Stichting Handicart heeft aan de consuls van de golfclubs een lijst verstrekt met golfers aan wie een Handicartpas is verstrekt en met donateurs. Hier staan mensen op die geen lid (meer) zijn van onze golfclub, en houders van een Handicartpas en donateurs die hun donatie nog niet hebben betaald.


Hebt u uw donatie nog niet voldaan, omdat u het vergeten bent, dan verzoekt de Stichting Handicart u om alsnog te doneren. Het vergeten is heel eenvoudig te voorkomen door de donatie automatisch te laten afschrijven. U zou de Stichting er een groot plezier mee doen.


Wil u meewerken ? Ga dan naar www.handicart.nl en vervolgens naar donateurs. De rest wijst zich vanzelf. Het is belangrijk dat de donaties van onze leden geboekt worden onder de vlag van de Golfclub Kavel II Beemster. Afgelopen jaar heeft de naamwisseling er mogelijk toe geleid dat diverse donaties niet juist geboekt zijn.
Meld daarbij de naam van onze golfclub: Golfclub Kavel II Beemster.
Wanneer u mij in een mail aangeeft dat u heeft gedoneerd, zal ik in dit lopende jaar controleren of deze donaties juist geboekt zijn.


Op Zondag 3 juni 2018, aanvang 13:00 uur staat de jaarlijkse Handicartwedstrijd weer op de wedstrijdkalender. De spelvorm is Individual Strokeplay (netto) over 18-holes. Een wedstrijd als deze is een beetje kaal zonder prijzen en een aardigheidje. Wij zijn op zoek naar sponsors groot of klein. Wie wil sponsor zijn?


Met vriendelijke groet
Consul Stichting Handicart
Golfclub Kavel II Beemster
Jan de Vries
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mobiel: 06-38327757