baan cross countryHet winterseizoen is afgesloten en het zomerseizoen is geopend op 25 maart 2018 met de inmiddels traditionele Cross Country wedstrijd gesponsord door de exploitant Gebr. Jonk.
De wedstrijdleiding was in handen van Fred Beckman en Peter Stiphout, de wedstrijdvorm was Individueel Strokeplay (netto) met een shotgun start.

 

De 18 holes (kris kras door de baan) waren uitgezet door Jan de Vries en na de ontvangst met koffie en wat lekkers kon iedereen de baan in. Er werd flink gepuzzeld om na te gaan waar er gestart moest worden (hole 13 waar is dat?) maar uiteindelijk was iedereen op zijn startpunt aangekomen en kon de golfronde beginnen!
De afstandsmeters waren onbruikbaar en nu kwam het aan op het schatten van de afstanden. Over bomen, over water op vreemde plekken en om pionnen heen. De handleiding was toch af en toe nodig om te zien waar je naar toe moest slaan. Je bekijkt de baan weer van een hele andere kant. Het weer was prima met weinig wind dus daar lag het niet aan!
Na de ronde ging de commissie de kaarten nakijken en tellen, Jan de Vries bracht de baan weer in de oude staat terug en de spelers konden op het terras(!!) de sterke verhalen vertellen!

 

De uitslag was
1e plaats Ron Hölzel (57)
2e plaats Dick Appel (57)
3e plaats Ad Koopman (58)
Er zijn 16 birdies geslagen en 3 holes-in-one.

 

De winnaars werden verrast met een mooie cadeaubon , de birdiewinnaars met een Kavel II golfbal en de winnaars van de hole-in-one met een sleeve golfballen.
De spelers waren door alle inspanningen erg hongerig geworden en gelukkig was het overheerlijke buffet van Chef Harry inmiddels klaar waaraan de spelers en gasten zich tegoed konden doen!
De wedstrijdcommissie

 

collage cross country