PitchmarkOnze leden leven mee met onze baan en golfclub en soms zijn er dingen die zij met ons willen delen.
Onderstaand volgt de brief die we ontvingen van Rinie Scheele, lid en baancommissaris.

 

Beste golfers,

Ik schrijf deze open brief aangezien ik zoveel mogelijk medegolfers wil bereiken. Ik wil geen betweter zijn (want ook ik maak nog steeds fouten en houd mij niet altijd aan de regels) maar er zijn een paar dingen waar ik mij aan erger. Elke sport heeft zijn regels en etiquette waar men zich aan dient te houden, zo ook onze geliefde golfsport.

Laat ik een paar dingen noemen:

 

  • Divots dienen teruggeplaatst te worden. Donderdag 5 April heb ik de divots geteld die niet teruggeplaatst waren: het waren er 34!!!!!!!!!!!!).
  • Pitchmarks: moeten gerepareerd worden. Helaas heb ik het gevoel dat sommige van ons denken (of helemaal niet) dat doet de volgende wel!
  • Niet voor de geslagen bal van je medespelers uit lopen: Denk aan de veiligheid van je flightgenoten.
  • Fore roepen: Ook op donderdag bijna weer een bal voor mijn hoofd geslagen gekregen van een andere flight. Misschien niet gehoord vanwege de wind maar…….
  • Kleding: Laten we nu het “mooie Nederlandse weer” er weer aankomt eens in onze kledingkast kijken en onze golfkleding er weer uithalen. Ik vind dat de baan redelijk coulant omgaat met kledingvoorschriften, maar we gaan ook niet in ijshockeykleding een baantje zwemmen!

Ik denk dat we elkaar over deze punten mogen aanspreken zonder dat we erop aangekeken worden en we voor een zeurpiet uitgemaakt worden. Deze regels zijn er nu eenmaal om de sport in goede banen te leiden.

 

De marshals zijn nu ook weer in de baan maar kunnen natuurlijk ook niet alles zien maar zijn wel bereid om iedereen te helpen.

De greenkeepers doen hun uiterste best om onze baan zo goed en mooi mogelijk te houden, laten we onze eigen baan niet verslonzen.

 

Laten we trots zijn op onze baan en golfclub en er een mooi seizoen van maken.


Met vriendelijk groet

Rinie Scheele