Koningsdag 1Op 27 april 2018 was het al weer tijd voor de Koningsdagwedstrijd.
De wedstrijdleiding was ook deze keer in goede handen van Anja en René Witteveen en Wim Maas.
Zoals elk jaar was deze wedstrijd een sportief begin van alle feestelijkheden!

Onderstaand het verslag van Marian en Jan de vries

 

In de uitnodiging voor de Koningsdagwedstrijd was aangegeven dat gepaste kleding de toegevoegde opdracht was.
In de afgelopen jaren zijn er door diverse deelnemers heel wat oranje spulletjes verzameld, dus de verwachtingen waren hooggespannen.
Rond het tijdstip van 09:00 uur, was het restaurant open en gezellig versierd, ook Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima waren middels afbeeldingen aanwezig. De eerste oranje uitgedoste spelers druppelden binnen. Een kopje koffie met een heerlijke oranje tompouce ging er bij iedereen wel in. De wedstrijdleiding had voor iedereen een presentje. Na een heldere uitleg van de commissie: de wedstrijdvorm Chapman Stableford met daarbij kruislings elkaars bal spelen (in hetzelfde team ) en hoe en op welke wijze de punten gescoord konden worden, was duidelijk dat er vooral tactisch en met overleg gespeeld moest worden. Onder geweldige weersomstandigheden gingen de teams de wei in en klonk het startsein van de wedstrijd voor de 27 deelnemers exact om 10:00 uur.
Het was al snel duidelijk, birdies en ook diverse parren waren geen uitzondering, maar er werden ook veel horizontale strepen genoteerd!
Rond 12:00 uur, zagen we elkaar weer boven in het restaurant. Daar werden de deelnemers getrakteerd op een onvervalste hollandse hap, bitterballen (oranje), haring, frikandellen en oma’s patatten.
Dan de uitslag van deze speciale wedstrijd.
1* plaats - Joop van Vuure en Guus Wilcke.
2* plaats - Fred Baar en Joke Scheele
3* plaats – Ad Koopman en Jan de Vries.
Bij uitreiking van de kaarten was ook een lijst toegevoegd met de namen van alle spelers, met het verzoek om aan te geven wie de meest originele oranje uitgedoste speler en speelster was. De terechte winnaars waren Simone Snijder en Ron Hölzel (de foto spreekt voor zich).

Marian en Jan de Vries

 

Koningsdag 2