Pinkster hoofdfoto 2018Om 6:00 uur ’s ochtends op tweede Pinksterdag (het restaurant was al om 5:30 geopend door Esmée waarvoor dank) meldden alle 35 deelnemers zich bij de wedstrijdcommissie bestaande uit René Witteveen en Peter Stiphout om de scorekaart in ontvangst te nemen.


Het is heel bijzonder dat terwijl bij de wedstrijden die overdag beginnen er wel eens laatkomers zijn, er bij dit vroege tijdstip iedereen op tijd was!

De wedstrijdvorm was Texas Scramble Strokeplay (netto) en de teams waren ingedeeld met spelers met gelijke handicaps die elkaar tot grote hoogte brachten, er zijn 20 birdies geslagen! 

 

De uitslag was als volgt:
1)  team: John Flanagan, René Witteveen, Richard Schoof en Arnold van der Ven
2) team: Joop van Vuure, Jan Faas, Ton Kenter en Dirk Jan Nat
3) team: George de Jong, Ad Koopman, Ruud Baron en Bertine Beckman

 

We kunnen terugkijken op een welbestede Pinksterochtend.

Onderstaand het verslag van één van de deelnemers van het winnende team.

 

Arnold:
Mijn hemel om 4:45 uur je wekker zetten op een vrije maandag, terwijl je ook kan kiezen om lekker uit te slapen. Ik parkeerde mijn auto om 5:30 uur op een leeg parkeerterrein.
Even rustig mijn spullen uit de locker pakken en naar het restaurant voor een lekker bakje koffie. De eerste collega golfers volgden al snel en ik moet zeggen iedereen is verrassend fris en fruitig op dit vroege tijdstip.
Ik had nog niet gezien met wie ik in de flight zou zitten, daar kwam ik pas achter toen ik de wedstrijdkaart onder ogen kreeg. Ik had het genoegen om met René Witteveen, Richard Schoof, en John Flanagan te spelen.
Om 6:30 uur ging het startsein om te beginnen aan de wedstrijd en iedereen stond klaar op zijn hole.
Het weer was echt fantastisch en de zon piekte net boven de horizon.


De eerste 9 holes gaan ons zeker niet slecht af, maar we laten wel wat kansen liggen met het putten.
De eerste 9 holes gingen we rond in 31 slagen en de tweede 9 holes waren iets beter met 29 slagen.
Door de 6 extra slagen die we mee kregen kwamen we uit op een netto score van 54 slagen. Natuurlijk een prima resultaat waar we best trots op waren, maar we wisten nog niet of het voldoende was om ook in de prijzen te vallen.


Tijdens de prijsuitreiking bleek hoe dicht de scores bij elkaar zaten en hoe goed alle teams hadden gelopen. Na de prijsuitreiking konden we genieten van de heerlijke brunch, die zoals we gewend zijn weer prima verzorgd was.
Ik wil mijn teamgenoten en de organisatie bedanken voor een leuke en gezellige ochtend. Ondanks dat ik geen ochtendmens ben zal ik volgend jaar weer van de partij zijn.

Arnold van der Ven

 

Pinkster collage 2018