winnaars BO 2018Traditioneel wordt bij aanvang van de Beemster Feestweek de wedstrijd "Beemster Open" gehouden. Een wedstrijd van de exploitant voor leden en niet-leden die wordt afgesloten met een BBQ voor alle spelers en dit jaar waren de weergoden ons heel gunstig gezind. De wedstrijd was met 48 deelnemers, waaronder 8 gastspelers, helemaal vol en als wedstrijdvorm was gekozen voor Individual Strokeplay (netto) over 18 holes (non qualifying). De volledige uitslag van de wedstrijd is:

 

1e plaats met 59 punten: Klaas Busker
2e plaats met 62 punten: Dick Appel
3e plaats met 64 punten: Ruud van Zuilen (gastspeler)

Neary voor Rood op H6: Marian Kout
Neary voor Geel op H4: Klaas Busker
Longest voor Rood op H7: Karin Foppe
Longest voor Geel op H9: Frank Saarloos

 

Er werd zelfs een Eagle geslagen door René Witteveen op H16 en door alle spelers in totaal 11 Birdies!

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

 

John Jonk, Jan de Vries & Peter Stiphout

 

Onderstaand het verslag van de winnaar van de Beemster Open:

 

Ja zondagmorgen vroeg op want Wilma en ik deden mee aan dit spektakel vanuit Tuitjenhorn.
Dus wij in de auto met mooi weer op weg naar de Beemster alwaar we op tijd aankwamen om rustig in te kunnen slaan. Dit ging naar behoren dus vol goede moed wachten op het moment dat we konden afslaan.
Ik moest op hole 5 starten samen met Arnold, Paul en Barry, deze was alleen iets later maar ja het is kermis in de Beemster. Ik had tegen de wedstrijdleiding al gezegd dat ik een stoel mee zou nemen omdat mijn flightgenoten soms wel wat meer tijd nodig hebben met oefenslagen of met oplijnen voordat de bal wordt geslagen. Echter daardoor kreeg ik meer rust in mijn spel wat mij naderhand toch wel iets heeft opgeleverd (daarover straks meer).

 

Naarmate de dag en de holes vorderde kwam ik steeds meer in een flow wat mij normaal nooit eerder is overkomen, ben nogal gehaast en niet zo gefocust tijdens het spel.
Arnold heeft mij daar een paar keer op gewezen “neem even je rust vooral bij het putten”.
En goede raad is niet duur, wat uiteindelijk met twee achten en een tien op de kaart mij bracht tot een netto score van 59 slagen over 18 holes, plus op de laatste hole nog de neary. Hoe mooi kun je dan de dag afsluiten na 6 jaar op handicap 36 te hebben gestaan, nu als winnaar te eindigen van de Beemster Open 2018.
Organisatie nogmaals bedankt
Klaas Busker

 BO 2018 1

BO 2018 2