IMG 0797Woensdag 1 augustus, alweer voor het 7e jaar is er door 24 spelers/speelsters van onze golfclub Kavel II Beemster deelgenomen aan de NGF Seniorendagen. Namens de NGF was de organisatie in handen van de Golfbaan Almeerderhout.


Na ons om 10:30 uur te hebben aangemeld bij de wedstrijdtafel, werden wij getrakteerd op een heerlijke brownie en koffie. Zo rond 11:30 uur begaven de teams zich naar hun afslag, onder een strak blauwe hemel met een temperatuur van ongeveer 26 graden. Voor enkelen van ons was dat een pittige tippel. De spelvorm was Texas scamble, netto strokeplay en per teamlid verplicht 4 afslagen over 18 holes. De heren speelden van geel en de dames van rood. Ons team Kavel II (team 2) bestond uit Peter Claassen, Jan de Vries , Truus van der Woude en Marian Kout.

 

Klokslag 12:00 klonk het startschot. Wij moesten starten op de lus IJ-meer. Deze lus had duidelijk last van de droogte, scheuren zo breed dat je golfbal er in wegviel en diep als de grip van je club.
Peter was bekend op de baan en kon ons mooi de weg wijzen en was tevens ook onze ballenraper. Je rijdt tenslotte met een handicart en hierdoor hebben wij met deze warmte geen meter teveel gelopen.
Door de baan prachtige slagen van zowel de dames als de heren en ook diverse mooie puts. Door de gekozen spelvorm konden wij elkaar bij diverse holes uit de brand helpen.
Rond 17:00 was iedereen weer terug in het clubhuis, waar genoten werd van een heerlijk verfrissend koel drankje. Hierbij werd ook rondgegaan met lekkere borrelhapjes.

 

Dan de prijsuitreiking. Zouden we er bij zitten dit jaar, met 6 teams moet dat toch lukken!
Janke van der Werf van de NGF reikte de prijzen uit.

De 1e prijs was voor het  Regthuys (team 3).
De 2e Prijs Kavel II (team 3); Jan Faas, Andries Goedhart , Willem Wijnand en Suzanne van der Ploeg.
De 3e prijs Kavel II (team 1); Margriet van der Bijl, Jenny Goedhart, Wil Onrust en Liesbeth Huijsman.

 

Daarna was het meteen tijd voor de barbecue. Hier werd door iedereen van genoten, zeer gevarieerd en voor iedere smaak. Met onze buik vol gingen we moe en voldaan naar huis.

Lof gaat uit naar de organisatoren, wederom een fantastische dag!
Team Kavel II (team 2)