foursome strokeplay 1Op zondag 12 augustus vond onder goede weersomstandigheden op de golfbaan Kavel II het foursome strokeplay kampioenschap plaats. De wedstrijdleiding was in handen van Joop van Vuure en René Witteveen.

 

Bij deze spelvorm speel je als team tegen een ander team waarbij steeds met dezelfde bal gespeeld wordt als waarmee afgeslagen wordt. Er was bij sommigen wat verwarring want ieder teamlid moest om en om afslaan, dus op oneven of even hole. Maar uiteindelijk kwam dat allemaal goed en ging om 13.00 uur de eerste flight van 4 de baan in. Van de in totaal 24 deelnemers waren er 7 echtparen die ook allemaal als team speelden. Als dat maar goed ging. Koos en Ineke Foppen waren onze flightgenoten.

 

Hoewel wij regelmatig samen een rondje lopen, hadden Rene en ik nooit als team meegedaan aan een wedstrijd. Maar het liep lekker en we speelden geen één hole boven de 7 slagen. Koos en Ineke Foppen hadden wat minder geluk op sommige holes maar speelden toch ook lekker, alhoewel ze zelf vonden van niet. De wedstrijd verliep vlotjes en na 18 holes smaakt een koud drankje toch best wel lekker. Joop en René konden na het nakijken van de kaarten de winnaars bekend maken en de prijzen uitreiken.

 

Op de 3e plaats eindigde het echtpaar Rinie en Joke Scheele en op de 2e plaats Ad Koopman en Jan Faas. Met 70 punten bleken René en ik de winnaars. Voor de 2 flights die als laatsten geëindigd waren, was er een troostprijsje zodat ze thuis konden oefenen. Onder het genot van een drankje werd de wedstrijd nog even doorgenomen en bleken alle echtparen zonder ruzie de 18 holes te zijn doorgekomen. Al met al weer een geslaagde middag.
Anja en René Witteveen

 

foursome strokeplay 2

 

foursome strokeplay 3