HA slot 2018 1Het seizoen 2018 handicapavond werd op 17 april gestart. De wedstrijden werden gespeeld in de categorieën 1 (54 - 35.5) en 2 (35.4 - 0.0) waarbij de lagere Hcp’ers bereid waren om als marker en begeleider op te treden voor de hogere Hcp’ers. Het doel was om de handicap te verlagen en een zo goed mogelijk resultaat te behalen in de handicapavondcompetitie of anders om gewoon een gezellige golfavond te hebben!

 

Iedere dinsdagavond werd de regelkennis van de deelnemers na de wedstrijd ook nog eens door de wedstrijdleiding getest, door het laten beantwoorden van een viertal regelkennis vragen. Dit leverde vaak stevige discussies op tussen de flightgenoten en ook eensgezindheid bij het (al dan niet gezamenlijk) beantwoorden van de vragen. Het juiste antwoord op de vragen werd daarna besproken door de wedstrijdleiding. Soms was het een bevestiging van de regelkennis maar vaak toch ook aanleiding om één en ander maar weer eens na te kijken!

 

Slotavond

Voor de slotavond van het seizoen op 4 september 2018 was als wedstrijdvorm Texas Scramble (Strokeplay netto) gekozen met shotgun-start, waar 24 spelers voor hadden ingeschreven. Op een heerlijke windstille nazomeravond werd om 17:00 uur met 8 teams gestart. Na een vlot verlopen wedstrijd evalueerden de spelers op hole 19 uitgebreid de afgelopen verrichtingen waarbij de bediening door de altijd vriendelijke staf van het restaurant voor een prima sfeer zorgde.

 

1e plaats: Team – Rene Witteveen, Joke Simmers, Elly van der Woude
2e plaats: Team – René Sicking, Edith Arissen, Gerard Schaap
3e plaats: Team – Piet Simmers, Henk Krook, Mieke ter Hofstede

 

Neary van de dag Heren : Joop van Vuure
Neary van de dag Dames: Karin Streefkerk

 

Longest van de dag Heren : Dirk Jan de Ronde
Longest van de dag Dames: Edith Arissen

 

Er was wat verwarring bij de prijsuitreiking voor de neary/longest van de dag (sorry Joop misschien volgend jaar een medaille)! Maar uiteindelijk heeft iedereen de juiste prijs gekregen…

 

 HA slot 2018 2b

 

Seizoen 2018

Gedurende het seizoen werd voor diverse klassementen gespeeld, de regelkennisvragen, de neary's, de birdie's en de competitie voor de beide categorieën. De winnaars zijn:

 

Regelkennis kampioen : Piet Simmers
Neary kampioenen : Edith Arissen & Peter Streefkerk
Birdie kampioenen : Edith Arissen, Anja Witteveen en Niek Geus

 

En een bijzondere vermelding voor Mieke ter Hofstede met een Hole-in-one op hole 4 dus met Bols erkenning!

 

Uitslag competitie:

cat. 54.0 - 35.5 :

1e - Karin Streefkerk
2e - Gerard Schaap
3e - Piet Simmers

 

cat. 35.4 - 0.00 :

1e - Peter Streefkerk
2e - Willem de Bruin  (afwezig)
3e - René Sicking

 

HA slot 2018 2a

 

Met het uitreiken van een seizoensaandenken aan alle aanwezigen werd de prijsuitreiking afgesloten, waarna het tijd werd voor de BBQ die de spelers en hun gasten zich goed lieten smaken.

 

Een aantal spelers heeft zijn of haar handicap weten te verlagen en de Regelkennis is bij velen (weer) op peil. Diverse golfvriendschappen zijn ontstaan, de sfeer en onderlinge strijd waren steeds plezierig om mee te maken. We hopen dat we ook volgend jaar weer een aantal “nieuwe golfers” kunnen verwelkomen!

 

Namens de handicapavond-commissie,
Marianne Ceulen / Jeannette van Dijk / Els & Peter Stiphout

 

HA slot 2018 3

HA slot 2018 4

HA slot 2018 5

HA slot 2018 6

HA slot 2018 7

HA slot 2018 8