Winnaar ladder singles 2018

Op vrijdag 12 oktober is de Matchplay finale 2018 (laddercompetitie singles) gespeeld tussen Fred Kerkvliet en Aart Koning.

Onderstaand het verslag gemaakt door Jaap Muts die tevens de fotograaf was (waarvoor dank)!

 

Vanmiddag werd ik om ± 12.30 uur gebeld door Peter Stiphout: “weet je dat de finale matchplay vanmiddag wordt gespeeld? " Ik snapte het meteen, foto's maken dus en maar weer een half middagje vrij gevraagd aan Tin, alles voor het edele golfspel.

Normaal voor deze tijd van het jaar zijn windjacks en bodywarmers noodzakelijk maar in de zon en een temperatuur van ± 22 graden werd vanmiddag, in een poloshirt, deze finale gespeeld tussen Aart Koning en Fred Kerkvliet op Kavel II.
Zij hebben er een spannende wedstrijd van gemaakt die pas op de laatste hole, de 18e dus, beslist werd.

 

Ik was op de baan nadat de 1e negen holes zonder leider werd afgesloten, de mannen maakten om en om mooie slagen en vergissingen, zo bleef het spannend.
Zo spannend dat Fred op de 1e negen een club heeft gebroken, ik weet niet of dat door frustratie kwam of ouderdom van de club.
Even een opsomming van de laatste 5 holes.

 

De 14e hole had een grillig verloop, beide heren lagen rechts in de semi rough en tussen de bomen en die zijn daar in overvloed zoals u allen weet, Aart raakte een boom en zijn bal ging helemaal links de fairway weer op, zijn derde slag ging links weg out of bounds en een provisionele bal geslagen 20 mtr. voor de green prima shot 5 slagen nu voor Aart.
Fred sloeg op die hole zijn 2e bal redelijk zo leek het in de buurt van de 100 mtr. paal rechts op de fairway daar aangekomen met 4 man gaan zoeken geen balletje te vinden.
Fred terug om een nieuwe bal, i.p.v. de kwijt geraakte bal, weer in het spel te brengen.
Zo lagen beide spelers met 5 slagen 20 mtr. voor de green, Fred zijn approach was niet zo goed en belandde in de bunker links en zo won Aart hole 14.
Maar op de 15e hole was het weer Fred die won, weer square dan weer Aart aan de leiding op de 16e , de 17e weer voor Fred all square en toen de laatste hole voor beiden een mooie afslag in de buurt van de brug naar de fairway, de tweede slag van Aart belande in de rechter bunker.
Fred lag met zijn 3e slag op de green en toen ging het voor Aart mis, zijn bunker shot was niet goed genoeg om daar uit te komen.
De eindoverwinning was dus voor Fred en na een viertal overwinningen is Fred dan de uiteindelijke winnaar geworden van de jaargang 2018.

Jaap Muts

Voor de uitslagen over 2018 klik hier

 

coll.finale ladder singles 2018