Rydercup jeugd 2018Op zaterdag 13 oktober werd als afsluiting voor de jeugd, de Rydercup gespeeld.

De kinderen werden met de ouders ingedeeld in Team Amerika en Team Europa.
Europa heeft gewonnen en komt op de mooie wisselbeker te staan. Amerika heeft een heel jaar om te trainen voor volgend jaar!

 

Onderstaand het verslag van Robert Franke, vader van Matthijs en Yannick.

 

Zaterdagochtend 13 oktober om 09.00 was het weer tijd om voor de jeugd het wedstrijd- en lesseizoen te laten afsluiten door middel van de Rydercup.
Zowel de jeugdleden als ook de ouders, vrienden en soms zelfs buren kijken hier altijd naar uit.
Het evenement wordt gekenmerkt door een enorm leuke sfeer, sportief gedrag naar elkaar en natuurlijk mooie prijzen die gewonnen kunnen worden.
Ook deze editie begon weer in een zeer leuk versierd clubhuis door de wedstrijdcommissie: Rene Witteveen, Marianne Ceulen en Jeffrey Meijer.

 

De eerste twee flights speelden best ball, de andere flights speelden match play en de beste score per team mocht genoteerd worden.
Er werd met zeer veel plezier gegolfd, voor sommigen was het de eerste ervaring op de golfbaan en zeker voor herhaling vatbaar. Onder leiding van teamcaptains Yannick Franke (Europa) en Danny van Goor was het een mooie strijd waarbij Europa aan het langste eind trok.

 

Na afloop werd begonnen met het uitreiken van de prijs voor de clubkampioen bij de jeugd, Winnaar van het maandbeker klassement, Matthijs Franke. Om vervolgens het stokje door te geven aan zijn jongere broer Yannick die als captain van Europa de organisatie, sponsors en flightgenoten mocht bedanken alvorens we met z’n allen aan tafel konden gaan.
We kijken nu al weer uit naar de volgende editie, met hopenlijk nog meer jeugdleden.

 

Robert Franke

 

coll. rydercup 2018 1

coll. rydercup 2018 2

coll. rydercup 2018 3